dec
23

NR. 1 - ÁLLANDÓSÁG

Valami tartós és helytálló, így maradandó.
Munka: A cigánykártyában jelöli a munkát és a hivatást is. A szakmai környezet. Halasztások a munkával kapcsolatosan, de a begyakorolt, rutin tevékenység végzése is ide tartozik.
Ennek a kártyának a jelentése minden területen ugyanaz, így kapta az állandóság nevet, hisz utal a szóban forgó állandóságra valami körül. Különböző területeken fordulhat elő az említett jelentés: Munka mellett a munkahelyről is szó lehet, vagy az idős nyugdíjaskori foglalatosságokról. Önállóságnál, vállalkozásoknál lehet utalás egy szerződésre, ami éveken túlra szól.
Szerelem: ezen a területen azt mutatja, hogy a házasságban/ partnerkapcsolatban senki és semmi nem inog meg. Ez egy stabil és tartós kapcsolat.
Személy: Általában a kérdezőre mutat: emellett utalhat a körülötte lévő emberekre, akik képletesen nézve – folyamatosan, újra és újra felállnak a mélypontok után. Nincs olyan probléma, amit megoldatlanul hagynak.
Negatív befolyásoknál minden lehetőséggel számolni kell, de utána sikeresen el gördülnek az akadályok. Jelentheti hogy elkerüljük a pereskedést.

NO. 2. - LÁTOGATÁS

Egy meglepetés. Egy esemény hirtelen következik be. Valami, ami rövid időn belül megérkezik. Átélni valami új dolgot. Jelölhet új ismeretségeket. Lehet nyilvános vélemény is. Hirtelen megújulás egy életterületen.
Az értelmezése ennek a cigány kártyának esetenként és kártyavetőnként különböző. Mindig kapcsolódik eseményekhez valamilyen formában, utalhat társaságra és társalgásra egyaránt. Tágabb értelemben egy látogatással vagy látogatóval lesz dolgunk.
Munka: Olykor ezt a kártyát szakmai körökben is szívesen jelölik társalgáskártyaként. A kártyának az értelmezéséhez kapcsolódik, hogy valami újat vagy izgalmasat hoz az életünkbe. Némelyik életterületen ez az újdonság vagy ez az izgalom következményekkel jár. Hogy pontosan milyen eredményt hoz, az kiderül az egységes kártyavetési képből más kártyákkal való kombinációján keresztül.

NR. 3 – AZ ÜZENET

Egy hír megérkezik, a kommunikáció megtörténik. Valami pozitív fejlemény hamarabb érkezik vagy érkezett, mint azt vártuk. Bizonyos körülmények közt azonban figyelmeztetés a félreértések elkerülésére.
Ez a cigány kártya mindig kommunikációval foglalkozik. Utalhat a tanulmányokra és a szellemi képességekre. Összefüggésben állhat egy hírrel, így lehet a levél vagy az üzenet értelme, telefonbeszélgetés, telegram, email stb. Hogy melyik életterületre /szerelem, munka, pénzügy, egészség/ hat ez a hír, azt kártyavetésnél körülötte fekvő kártyák mutatják. Az üzenet kártyánál az értelmezés az üzenet körül folyik, nem zárkózik el az igazságtól. Attól függően, milyen kapcsolatban van más kivetett kártyákkal, változhat a  kártya jelentése, de legtöbbször pozitív értelmet kap. Bizonyos körülmények között azonban figyelmeztetésként értelmezendő.

NR. 4 – A LEVÉL

Egy hír, levél, vagy általában posta esetleg internet, e-mail és egyéb kommunikációs eszközök is. Inkább irásbeli, mint szóbeli az üzenet.
Ez a lap a pakliból rámutathat egy titokra is. Általában a levél kártya a kérdéssel kapcsolatos. Jelenthetii, hogy jó hírek érkeznek a házba. Ez különböző formában történhet: telefonon keresztül, e-mail-ben, vagy írott levélben. Ha ennek a kártyának a közelében egy vagy több negatív kártya fekszik, akkor ez a kártya csökkenti ezen események negatív hatását a kártyavetésbenl. Így bármily negatív szituációból kiemeli, hogy nem csak a rossz az, ami közeledik, miként a szomszédos kártya esetleg sejteti is. A levél reményt ad és a Jóba vetett bizalommal ajándékoz meg, mely nemsokára be is következik.

NO. 5 – A TOLVAJ

Egy negatív személyt ír le. Beléphet egy kisebb veszteség, lopás, valamint becstelenség, erkölcstelenség. Lehet egy hamis, vagy tisztességtelen ember.
Ez a kártya egy tolvajt ábrázol. Ezzel mutat rá arra, hogy a jövőben egy veszteség vagy lopás következik be. Így a személy meglopottá vállhat, de maga is lehet a tolvaj. A kártya alapvetően ezzel egy veszteséget ír le. Ez a kártyát azonban személyjelölőként is értelmezhető. Így képviselheti a félrelépést, és a tisztességtelenséget egy kapcsolatban. Lehet egy hivatalos/ szakmai kudarc is. Jelezheti a munkahely elvesztését is. Kapcsolata a szerencsétlenség kártyával, vagy más negatív kártyával megváltoztatja azok jelentését a kártyavetésnél, csökkentheti a negaív jelentéseket, hiszen a tolvaj a romboló energiákat is magával viheti.  A tolvaj kártya környezetében álló lapok megmutatják, hogy egy veszteség korlátoz majd minket vagy a javunkra válik.

NR. 6. - A FÉLTÉKENYSÉG

Irigység és féltékenység, általánosságban a féltékenység. Utalhat egy negatív személyre vagy állhat az önsorsrontás kártyájaként. A hibák/ hiányok tudatosodása is.
A féltékenység kártyáján láthatjuk a szenvedélyesen egyesült párocskát, az Ellenség kártyáról a sötét személyt, ahogy az élénksárga háttér előtt figyel vagy leselkedik. Ez a kártyája /ahogy a kártya címe mutatja is/ féltékenységnek. A féltékenység egy indulat, ami nagy hévvel fürkészi más életét, és ami mindig egy ismétlődő szenvedély. Legalábbis így vélekedik a szájhagyomány. A domináló sárga a kártyán az általános bölcsességre utal, a féltékenységnek a mélyen fekvő motívumaira: az irigység mások sikereire és boldogságára. Ez a kártya jelenthet tágabb értelemben egy negatív személyt is, aki minket megles, megfenyeget, haragossá tesz. A körülötte fekvő kártyák mutatják a kártyavetésben, hogy a szóban forgó féltékenység beteges vagy kóros e. Jungi értelmezésben a kártya lehet a kollektív tudattalan, az ellenség fenyegetése. De az ellenség veszélye saját veszélyünk is. Magasabb értelmezésben ezt a kártyát lehet önsorsrontó kártyaként is tekinteni. Ezzel a kártyával lehet a kártyavetésben a saját hiányosságainkat tudatosítani, belső félelmeinkre, szorongásainkra utal.

NO. 7 – KIS PÉNZ

Valamennyi pénzt kapunk vagy kifizetünk. Jelenthet pénzhiányt is. Lehet, hogy 
kisebb nyeremény áll a házhoz. Kis szerencse, inkább materiálisan nézve
A kis pénz kártya, a cigány kártyában az esemény kártyákhoz tartozik. Ennek a kártyának a környező lapokkal való értelmezésénél jelentős a személyjelölő kártya helyzete. A kis pénz szimbolizálhatja itt a pénzügyi helyzetet. Általában nem nagy a pénzösszeg, amire utal, inkább csekély pénzösszeg vagy szűk agyagi keret.
Hagyományos kombinációi:
Levél – Kis pénz: hír vagy értesítés egy kisebb pénzösszegről
Bíró – Kis pénz: hír egy állásról, ami lehetőséget ad a tudásra, esetleg egy büntetőparancs megítélése.
A cigány kártyában a személyjelölő kártya pozíciója a kártyavetésnél megmondja, vajon ez az esemény a múltban /amikor a kártya a személy mögött fekszik/ vagy a jövőben / amikor a személy előtt/ helyezkedik el. Ha a kártya a személytől távol esik, minél messzebb fekszik, annál távolabb vetődik fel az esemény a múltban vagy a jövőben.

NO. 8 – A HAMISSÁG

Általánosságban hamisság, csalás, ámítás, szemfényvesztés és hazugságok.
Mások irigysége,  munkahelyi stressz és szándékos rosszakarat. Rámutathat egy cselre vagy ravaszságra.
A Hamisság cigány kártya az a lap, ami figyelmeztetést, intést fejez ki. Amikor ez a kártya mutatkozik a kérdéses kártyavetésnél, figyelni kell rá, hogy valami nem egyenes úton történik. Ezzel gondolhat egy csalásra is, vagy egy hamis szemléletre, pl. rossz gondolkodásra. Az embernek felettébb figyelembe kell vennie a körülötte fekvő kártyákat. Ez a kártya a kártyavetésnél lehet utalás egy téves elképzelésre vagy igazságtalan szituációra, megvilágítja, illetve elsüllyeszti azt. Gondosan figyelni kell arra, melyiket teszi. A Hamisság kombinációkban a figyelmeztetés megerősítése, mely területen legyünk óvatosak.

NO. 9 – AZ ELLENSÉG

Egy rivális felbukkanását írja le, ez a személy rosszat akar nekünk.
Tisztességtelenség, hazugság és rosszindulat áll fennt egy területen, rámutat a gátakra, blokádokra. Megnevezi mi fekszik az útban. Utalhat provokációra esetleg úttalan útra kell lépni.
Leírhat egy külső ellenséget, pl. a munkahelyen, vagy egy személyes konfliktusunkat, akár önmagunkban is. Figyelmeztetni tudja az embereket, hogy általánosságban valamit nem jól csinálnak, pl. kárt tesznek. Mikor a kártyavetésnél ez a kártya jön ki, egy konfliktusra céloz, amit nekünk kell megoldani, vagyami ránk vár. Minden esetben formálja a cselekvést és megkívánja egy szituáció módosítását. De elővigyázatosságot is megkövetel, olykor a jövő közelében arra figyelmeztet, hogy egy ellenséges szituáció lép az életünkbe. Ez a kártya amit alapvetően negatívként értékelünk, más kártyákkal való kombinációjában sem kap pozitív jelentést.

NO. 10 – ÖRVENDEZÉS/ VIDÁMSÁG

Egy találkozás, egy összejövetel, egy ünnepség. Általánosságban örömnek is tekinthető, a nyitottságként is szemlélhető. Szívélyesség egymásközt. Lehet extrovertáltság.
A vidámság kártya jelképezi a játékos könnyedséget és az ehhez kapcsolódó kellemes érzéseket. Ha kihúzzuk ezt a lapot, életünk olyan időszakára mutat, amikor az emberben felerősödik az öröm és ezt megosztja másokkal is.  Lehet, hogy nagyon sok meghívást kap, utalhat ünnepre, ünnepélyekre is. A vidámság egyenlő a jó kedvvel, a feszültségmentes izgalommal és mókával.

 

süti beállítások módosítása