dec
23

I – A mágus

Nap/Merkúr a Kosban; a nap az erőért és karizmáért, míg a Merkúr a gyorsaságért és ügyességért felel

Bolygó: Merkúr

Életfa: Keter–től (Korona, ászok) - Binah-ig (Hármasok, és királynők)

Eleme: Levegő 

Száma: 1 mint az egység szimbóluma (férfi)

A mágus képviseli a tudatot, cselekedetet és alkotást. Ő a jelképe a gondolatok megnyilvánulásának – a lehetőség, hogy egy ötlet valóra váljon. Ő ad értelmet, és irányt az élethez, és ő emlékeztet minket, hogy lelkünk emocionális és kreatív energiáinak kell, hogy legyen fizikai alapja, hogy hasznosulhasson. A kihasználatlan energiák nem létező energiák. Ahhoz, hogy használhassuk, fel kell szabadítani őket, ezáltal hasznosulnak és megújulnak. A mágus Mercurius-hoz, az alkimistához kapcsolódik.
A mágus megmutatja, hogy tisztában vagyunk az élet hatalmával, ő lehet a szimbóluma minden kreatív képességnek és a bennünk rejlő ötleteknek. A legtöbb ember nemigazán cselekszik, csak reagál egyik szituációtól a másikig vezetve. A mágus elmeséli, hogy az erő felfedezése után használatra kész, hogy felismerjük és járhassuk saját utunkat.
A kártya negatív jelentése, hogy a szabadon áramló energia elakadt, melyet érezhetünk energiának, de nem tudjuk hasznosítani. Ez jelenthet félelmet, nyugtalanságot, még az őrületbe átcsapó aggodalmat is. Az energia hajlamos felrobbanni, ha nem találja a szelepet. Végül van egy negatív aspektusa, az energia nem megfelelő használata.

Vezérli: Önmegvalósítás, erős akarat, az ember útjának energiája,  

Fény: Aktivitás, élet energia, impulzus, energia 

Árnyék: Agresszivitás, egoizmus, az energia elvesztegetése

süti beállítások módosítása