dec
24

Kelyhek Hetes - Dorbézolás

Életfa: Netzach (Győzelem és örökkévalóság, hetesek) a vízen keresztül 

Asztrológia: Vénusz a Skorpió 3. dekánjában

A Kelyhek Hetes képviseli a csalódás vizeit, a mámor felhőit. Az érzelmek vizei poshadnak a végzet mélységeiben, lezuhanva Tipahreth kegyelméből.

A Kelyhek Hetes beszél az ember azon vágyáról, hogy megtapasztalja az ismeretlent, a tudatalattit. A vágy, hogy megszabaduljon a régi egyszerű valóságtól és rátaláljon egy jobb világra a fantázia birodalmában. De tisztán megmutatja az effajta elme játékok veszélyeit, mikor az álmodozás keserves menekülésbe fordul az élettől. A siker illuzórikus, csak megtévesztés, vagy sóvárgó gondolkozás.

A legjobb szemszögből, a Kelyhek Hetes figyelmeztet, hogy felismerjük a csalódást, az álruhát, hogy megszabaduljunk a bódító érzésektől, és szembenézzünk a tényekkel. Netzach nem az egyetlen az anarchiában, de a kreativitásban igen – így a rossz felismerése valami jóhoz vezethet, mikor gondosan használjuk.

Vezérli: Csalódás, vágy, extázis, semlegesített győzelem, látszólagos siker, hazug hiba, be nem tartott ígéretek, ittasság, erőszak, önző tékozlás, csalás a szerelemben és barátságban, gyakran elért, de nem követett siker. 

Fény: Hamis ígéretek és szerencsétlen remények megvalósítása, kijózanítás 

Árnyék: Az értelem megittasodása, elveszni az illúziókban, harag, hiúság
 

süti beállítások módosítása