dec
24

Korongok Lovagja

(A vadon és a termékeny talaj ura)

Asztrológia: 21° Oroszlántól 20° Szűzig

Elem és a világ: Assiah Földje

Életfa: Chokmah (Bölcsesség, kettesek és Királyok)

A Korongok Lovagja képviseli a Tüzet a Föld elemben, és a Földdel elnyomja a Tüzet. A materializmus a lap domináns aspektusa, hihetetlen erővel rendelkező komplex személyiségként mutatja be a Lovagot. A Földet az élet támogatója funkciójában képviseli.

A Korongok Lovag szorgalmas és türelmes, szilárd és megbízható, anyagi dolgokban okos. Ő az aki sok kérdés nélkül is dolgozik, a feladatára koncentrál anélkül, hogy zavarba jönne az észjátékoktól, vagy magas röptű gondolatoktól. Több Földdel, mint Tűzzel és a Levegő emberi tulajdonságai nélkül az Érmek Lovagja sokkal többet szentel a készítésnek, mint a gondolkodásnak. Sikerének oka az ösztöneiben és gyakorlatiasságában, és nem az értelemben és tudásban rejlik.

Továbbá a Korongok Lovagjából hiányzik a Víz érzelmi mélysége, ezért nehézségei lehetnek, hogy megértsen, vagy kapcsolatba lépjen másokkal. Lehet önző és mogorva, türelmetlen és ő képtelen figyelni másra, mint saját tetteire és cselekedeteire.

Legsötétebb fele átfordulhat makacsságba és ostobaságba is. Ügyetlen és féltékeny mindenkire, aki nagyobb nála. Izgatott lesz a nyalánkságoktól, és mindenbe beleköt, mégis gyáva és képtelen megváltozni.

Vezérli: Küzdelem az anyagi sikerért és jólétért 

Fény: Anyagi kérdésekben okos, türelmes, szorgalmas, megbízható, erős és tartós

Árnyék: Makacsság, unalom, irigység, kapzsi, pangó
 

süti beállítások módosítása