dec
23

VI – A Szeretők

Vénusz és Mars - a magasabb szintű Napon és Holdon – mint a kontraszt kombinációja.

Állatöv: Ikrek

Életfa: Binah -tól Tiphareth -ig

Eleme: Levegő 

Száma: 6, mint a kontrasztok kombinációja és összeolvadása
 

A Szeretők egyike a Nagy Árkánum legösszetettebb lapjainak, képviseli a szerelmet általánosságban és a világegyetem alkímiáját. Ez a trumph lap képviseli az élet erejét, a kreatív szerelmet, ami lehet igencsak megkapó, de ugyancsak destruktív mikor figyelmen kívül hagyjuk az ösztön tüzét, mely porrá égeti a racionalizmust.

A kártya ugyancsak jelenti a döntést, a búcsú az előző életmódtól, és a megalkuvástól mentes szerelem elfogadása. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy a „szerelem” egy személy – lehet egy szenvedély, egy vágy, vagy még hivatás is. Sok ember, aki egy átvett, szilárd életet él mély, és burkolt vágyakkal rendelkezik, amit nem mernek felvállalni, amit újra és újra kivívnak maguknak, elnyomják saját szerencséjüket.

A Szeretők jelentheti, hogy valakinek becsületesnek kell lenni, tiszta döntést kell hozni ezért a szerelemért, és kiállni mellette.
E mellett, a Szeretők üzenheti a fennálló ellentétek vagy ellentmondások szeretetteljes kombinációját, mely jobb megoldás mint bármilyen konfrontáció – diplomácia a háború helyett.

Vezérli: Hűség, egymásba olvadás, egyé válás, szerelem

Fény: Szívből jövő vallomás, bizalom, optimizmus 

Árnyék: Elmozdulás, elfojtás, önfeláldozás
 

süti beállítások módosítása