dec
23

II – A Főpapnő

Hold a Skorpió házában. 12, a hold, mint a holdtól függő tudatosság szimbóluma, a Skorpió a tudatalatti erejét képviseli. A 12-es ház a misztériumokat jelöli.

Bolygó: Hold

Életfa: A kapcsolat Kether (Korona, ászok) és Tiphareth (Szépség, hatosok és lovagok) között.

Eleme: Víz 

Száma: 2, a kettősség szimbóluma (nő)

A Főpapnő képviseli a mélyebb, árnyaltabb aspektusát a női archetípusnak – a sötétség, a misztériumok, a pszichikus erő, a hold ereje, hogy az megvilágítsa a tudatalattit. A Főpapnő a csend, a passzivitás, és az erő megtartása. Csak akkor hagyhatjuk tudatalattinkat felemelkedni, akkor hallhatjuk belső hangunkat, és fedezhetjük fel spirituális erőnket, ha visszavonulunk a világtól.

A legtöbb ember soha sem érheti el az ilyen nyugalmat, mert társadalmunk támogatja tudatalattink teljes elnyomását, ami nélkül soha nem érthetjük meg magunkat. A Főpapnő a legmélyebb belső bölcsesség, a racionalitással nem kifejezhető bölcsesség. Ha így próbáljuk magyarázni, meghamisítjuk és korlátozzuk azt.

A mélyebb tudás szimbólumaként, a lap kifejezheti a sötétség érzését, ami lehet félelemérzet, de a szépség érzése is. Tudhatjuk, hogy több van bennünk, mint amit láthatunk.

Negatív aspektusban, a Főpapnő jelképezheti a passzivitást a nem megfelelő időben, valamint a gyengeséghez és az élettől való félelemhez vezet. Jelentheti, hogy valaki nagyon érzékeny, de nem képes megfogni érzéseit, vagy csak együtt él érzéseivel.

Vezérli:  A vágy, hogy megtaláljuk a saját belső forrásunkat.

Fény:  Eggyé válni a mindenség kezdetével, a tudatalatti bölcsesség tudatosodása, intuitív tudás, türelem

Árnyék:  Ábrándozás, változó hangulat, kétségek, a valóság figyelmen kívül hagyása

süti beállítások módosítása