dec
23

VII – Diadalszekér

Mars kapcsolatban a Nappal vagy a Merkúrral; Mars mint a végrehajtás szimbóluma kombinálódik a Nappal, mint az akarat szimbólumával, vagy a Merkúrral, mint az út szimbólumával.

Állatöv: Rák

Életfa: Út Binah (Megértés, hármasok és királynők) -tól Geburah (Hatalom, Szigorúság, Erő, ötösök) -ig

Eleme: Víz 

Száma: 7, mint a földi és mennyei harmónia száma (3+4), végzet, mozgás

A Diadalszekér jelenti az erők egyesítésével való előre jutást. Reprezentálja a dinamikusságot, az emberi akaratot a folytatáshoz, az életerő használatának képességet, és a külső-belső egyensúly megtartását.

A Diadalszekér erős akaratot, erős személyiséget, de leginkább győzelmet és sikert mutat. De ugyancsak jelképezi az ellentmondásos erőt, ahol az ellentmondás azt jelenti, hogy nem feloldott, csak kontrollált ez az erő. Ebből a szemszögből, ez a trumpf lap ugyancsak figyelmeztet a túlzásokra és a gondatlanságra. Minden új vállalkozásnál vagy kezdetnél egyet körültekintően ellenőrizni kell, mégpedig hogy a kívánt cél összeegyeztethető e az ember életével és belső énjével.

Ezen kívül, a Diadalszekér szimbolizálja, mikor felvértezzük magunkat az önbizalom építés folyamata során. Hivatkozik a veszélyre, hogy összekeverhetjük ezt a vértet saját aktuális személyiségünkkel.

Így a negatív megközelítése a Diadalszekérnek, hogy befolyásolhatja a megértését annak, hogy a túlzó önbizalom nem minden esetben helyes, és az ellentmondásos belső erő összeegyeztethető másik erővel, és nemcsak ellenőrzött és elnyomott lehet.

Vezérli: Hódítási vágy, bátorság, győzelem 

Fény: Az ébredő erők, az út előre, keresni, és megtalálni helyünket a világban

Árnyék: Megalománia, érzéketlenség, fejjel menni a falnak

süti beállítások módosítása