dec
23


VIII - Kiegyenlítődés

Vénusz a Mérlegben, képviseli a méltányosságot és igazságosságot, jó rálátással a Szaturnuszra.

Állatöv: Mérleg

Életfa: A kapcsolat Geburah (Hatalom, Szigorúság, Erő és 5-ösök) és Tiphareth (Szépség, hatosok és lovagok) között

Eleme: Levegő 

Száma: 8, mint az igazság és kiegyenlítődés száma (2 x 4, 2 x 2 stb.)

A Kiegyenlítődés, mint az ellentétek közötti egyensúly szimbóluma, kiegészítik egymást, és ugyancsak felépíti a helyet és időt. Ő kombinálja a Főpapnőt és a Mágust. Mindkettő kapcsolódik – igaz, a tudatos cselekvés eredménye a megvalósítás, a bölcsesség a cselekvésen alapul. A cselekvés elve kiegészíti magát a belső tükörkép passzivitásával, és a kettő közötti egyensúly a kiegyenlítődés.

Másik gyakori megnevezése ennek a trumpf lapnak az Igazságszolgáltatás – a lap elmondja hogy legyünk tisztességesek az élet minden aspektusában, ne mellőzzünk, ne fojtsunk el, és ne kivételezzünk senkivel, még ha szükséges is. Csak akkor, ha objektív látásmódunk van, és elfogadjuk azt, megtalálhatjuk a belső egyensúlyt és csendet.

Ezért a Kiegyenlítődés a megalkuvást nem ismerő őszinteséget és objektivitást képviseli, az ok és okozat felfogását, háttért és következményt.

Apropó, nem Crowley volt, aki megcserélte a Nagy Árkánum VIII-as és XI-es (Igazságszolgáltatás és Erő) lapját. Ha megnézed a régi történelmi paklikat, az Igazságszolgáltatás a 8-as volt, és azóta is.

Vezérli: Akarat a tudásért, harmónia a valóság és az ösztönök között, objektivitás

Fény: Egyensúly, igazság, méltányosság, mindkét oldal figyelembe vétele 

Árnyék: Önigazolás

süti beállítások módosítása